Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek, Kötő (Piarista) utca, 5. kerület

További információk a képhez

1890-es évek, Kötő (Piarista) utca 4., az egykori Városház téri piac felől. Szemben a VAS-UDVAR épülete, ami még mindig megvan. Érdekes így nézni azt az épületet, ami megmaradt az akkor volt Városház tér épületei közül. A "napjainkban" képen ma már csak alulnézetből látható. Ui.: A felirat a ház tetején még a mai napig ott van...! (Csak ritka szögből látható.) 2021-ben La Prima Fashion Hotel Budapest néven működő hotel.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990 (?)-től Piarista utca, 1953-tól Pesti Barnabás utca, 1932-től Piarista utca, 1874-től Kötő utca, A XIX. században néhány évig Goldstricker Gasse (Aranykötő) utca, A XVIII. században Stricker Gasse, A XIX. században egy része Stadthaus Platz (Városház tér)
  • Forrás: https://facebook.com/konyvbanya
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©