Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Egyetem tér, 5. kerület

További információk a képhez

1960, Egyetem tér, szemben a Károlyi Mihály (Károlyi) utca, a Károlyi palota. Ennek a túlsó Sarkán a Károlyi palota. Ezen belül található a Petőfi Irodalmi Múzeum. Jobbra a Henszlmann Imre utca. Szemben egy 7-es járatszámú Ikarus 60-as autóbusz, ami -ekkor Ezsébet híd még nem lévén- halad a budai végállomása felé. A távolodó, tetőcsomagtartós taxit Pobedának vélem.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Egyetem tér, 1936-tól Pázmány Péter tér, 1874-től Egyetem tér, 849-től Universitat Gasse (Egyetem utca), 1830-tól Szeminárium tér, 1690-től Herren Gasse (Úri utca), A XVI. században platea Dominorum (Urak utcája) Cimkék
  • Forrás: Fortepan.hu (178799), ADOMÁNYOZÓ: BOJÁR SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©