Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1982, Deák Ferenc utca, a Budapesti Rendőr-főkapitányság épülete, 5. kerület

További információk a képhez

1982, Deák Ferenc utca, a Budapesti Rendőr-főkapitányság épülete a mai Kempinski Hotel Corvinus helyén volt parkoló felől.
Az autók mögött, az épület előtt a Miatyánk utca. Ui.: a "mi Atyánk" (Pater noster) keresztény ima Máté és Lukács evangéliumában. A hagyomány szerint az utca azért kapta e nevet, mert olyan rövid, hogy végigjárása épp annyi időt vesz igénybe, amennyi alatt ezt az imát el lehet mondani.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1866-tól Deák Ferenc utca, 1838-tól Nagy Híd utca (Grosse Bruck Gasse), 1817-től Híd utca (Bruck Gasse), 1804-től Fő utca ((Haupt Gasse), 1750-től Bástya utca ((Bastei Gasse), 1695-től Lipót út (Leopold Strasse)
  • Forrás: Fortepan.hu (66982), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©