Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1902, Gizella tér, 4. kerület (1950-tő)l 5. kerület

További információk a képhez

1902, Gizella tér.
Ezen a képen már látható a Földalatti lejáró csarnoka, amit is ezen kép kapcsán a Világ legsszebb Földallatti lejárójának tituláltam.
Szemben a Pesti Magyar Kereskedelmi Bank épülete, amelynek átépítéséből lett később a Gerbeaud ház.
A mai Váci utca és a Vörösmarty tér egy kicsit másképpen! 


Jelenlegi és régebbi nevei:

1926-óta Vörösmarty tér, 1812-től Theátrom piatcza, 1830-as évektől Harmincad tér (Dreysigstplatz), 1833-tól Játékszín tér, 1840-es évektől Séta tér (Spazierenplatz), 1846-tól Német Színház tér (Deutsche Theaterplatz), 1850-től Színház tér (Theaterplatz), 1866-tól Régi Színház tér (Alte Theaterplatz), 1874-től Gizella tér, 1918-ban a Károlyi Mihály tér, 1920-tól ismét Gizella tér
  • Forrás: Fortepan.hu (27643), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Schoch Frigyes
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©