Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1943, Apponyi tér (Ferenciek tere), 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1943, Apponyi tér (Ferenciek tere), Pázmány Péter szobra a Kígyó utca torkolatánál. Belváros és az északi Klotild palota  előtt Pázmány Péter szobra. Na de mi az a Lipcsey sorsjegy? Az "ERKA"-ról már nem is  szólva.
És a községi takarék? És hol van most a Pázmány szobor, és mióta? És ki vagyok én? És hol vagyok egyáltalán?  Ez most egy ( több!)  költői kérdés volt, amiket egy Leslie Nielsen filmből idéztem! (Elnézést kérek, ha ez nem tűnt mindenkinek viccesnek.)
De a megfejtés (egyik-másik kérdésre) természetesen megtalálható itt is, ott is, vagy valahol máshol...az Ilyen is volt Budapest oldalak valamelyikén! A háttérben felfedezhető kandelábert ("szőröstől-bőröstől") szívesen elhelyezném a házam udvarán. Bár nem tudom, mit szólnának hozzá a szomszédok a 3 emeletes bérház lebetonozott udvarának közepén...A hölgy mellett látható kovácsoltvas kerítést tenném köré. Egyébként jól vagyok...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Ferenciek tere, 1874-től Ferenciek tere, A 16. századtól Platea dominorum (Urak utcája), Szent Péter utca, 1690-ben Hatvaner Strsasse, 1690-től Herrngasse (Úri utca), Az 1700-as években Weisse Rosen Platz (Fehér Rózsa tér), A 18. századtól Mönchengasse (Barátok utcája), Mönchenplatz (Barátok tere), Franziskanerplatz, 730-tól Sebastien Platz (Sebestyén tér), 1874-től az egyik része Kígyó tér, 1788-tól Schlangen Platz, 1921-től Apponyi tér, 1953-tól Felszabadulás tér
  • Forrás: Fortepan.hu (22929), ADOMÁNYOZÓ Fortepan/Album002
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Erzsébet Pusztai
Erzsébet Pusztai
A Pázmány Péter szobor ma a Horváth Mihály téren áll, a templom előtt.
2013. május 02. 09:09
Borzasztó Zsuzsi
Borzasztó Zsuzsi
Azt a kék autóbuszt szerettem. Azt a farmotorost utáltam.
2013. október 06. 12:02