Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1980, Salgótarjáni utca a Hungária körútnál, 10. kerület

További információk a képhez

1980, Salgótarjáni utca a Hungária körútnál. Szemben az MTK pálya. A jobb alsó sarokban az eredményjelző torony látszik. Felfedezhető még a kép alján a 38-as villamos vágánya (sínei).
(1970-ig a József körúttól a Kerepesi útig járt, és itt kanyarodott balra szemből.)
Már akkor sem volt kevés kábel a kereszteződés fölött. Mint taxis még ebben az évben (2020.) is sokszor haladtam át rajta. Megállván a piros lámpánál, felnézve többször támadt az a gondolatom, hogy ha valaki eme kereszteződés fölött zuhanna le, az nagy valószínűséggel nem érne le a földre, mert akkora a kábelrengeteg fölötte...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1884-től Salgótarjáni utca
  • Forrás: Fortepan. hu (66424), ADOMÁNYOZÓ Magyar Rendőr
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©