Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930, Ballagi Mór utca, 11. kerület

További információk a képhez

1930, Ballagi Mór utca 4..
Ballagi Mór (1815-1891): nyelvész, református teológus, lapszerkesztő, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A szabadságharc idején tiszt, 1849 júniusától századosként a hadügyminisztérium elnöki osztályának titkára. Pest szabad királyi város, majd a fövárosi törvényhatósági bizottság tagja.
Pót ui. Vámos Péter jóvoltából: a Ballagi Mór utca már az 1910-es Budapest térképen is ilyen néven szerepel. Ebből is látszik, hogy mennyivel biztosabb egzisztencia nyelvtudósnak lenni, mint politikusnak. :) Ballagi egyébként Bloch Móric néven látta meg a napvilágot, 16 nyelven beszélt és olyan emberek barátságát tudhatta magáénak mint báró Eötvös József, Arany János, Madách Imre és Görgey Artúr. Köszönjük!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1910-től Ballagi Mór utca
  • Forrás: Fortepan.hu (1619), ADOMÁNYOZÓ Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©