Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1896, Lipót (Szent István) körút, 5. és 13. kerület

További információk a képhez

1896, Lipót (Szent István) körút. Balra a Vígszínház, ami Ferdinand Fellner és a porosz Hermann Helmer építészek tervei szerint épült. Apró érdekesség: a szemben látható épület (napjainkban: 2023.04.08.) nem a Vígszínház melletti épület, hanem a Lipót (Szent István) körút 18. számú ház. De egy másik érdekességet is felfedezni vélek. A villamos ezen időkben váltotta fel a lóvasutat. A képen jobbra alul mintha az alsóvezetékes villamos pályájának építése folyna. Az útburkolat milétéről is van egy halvány tippem: Lehet, hogy az még fakocka? (A Margit hídon ekkor még az volt...) A háttérben a Nyugati pályaudvar.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Szent István körút, 1870-től Lipót körút (Leopold Ring), 1875-ben Waffenfabrik Gasse (Fegyvergyár utca), 1858-tól Tüköry Damm (Tüköry töltés), Az 1840-es években Neuer Damm Strasse
  • Forrás: Családi archívum, fotó: Erdélyi Mór
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©