Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1953, Bácskai utca, 14. kerület

További információk a képhez

1953, Bácskai utca 17/a, a Budapesti Ringató Bölcsőde. Zugló csendes, családi házas övezetében a Bácskai u.17/a sz. alatt adaptált épületben működik 1952. május 3-a óta. Sokatmondó a bölcsőde bevezetője: „Aggodalmaskodunk amiatt, hogy gyermekeink semmittevéssel töltik az időt, Micsoda! Hát semmittevés boldognak lenni? Ugrálni, játszani, rohangálni naphosszat? Soha életében nem lesz még ennyire elfoglalt.”
Jean-Jacques Rousseau.
2021-ben így nézett ki.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Bácskai utca, 1968-tól Révai József utca, 1924-től Bácskai utca
  • Forrás: Fortepan.hu (131941), ADOMÁNYOZÓ:SAMODAI JÓZSEF ZUGLÓI HELYTÖRTÉNETI MŰHELY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©