Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Állatkerti körút, 14. kerület

További információk a képhez

1960, Állatkerti körút, a Vidámpark bejárata. A "Napjainkban" kép azért érdekes, mert egy köztes állapotot mutat. A  bejárat épülete és a mellettes kerítés még ugyanaz, de a Vidámpark felirat helyén öt elefánt mutatkozik. Jelezvén, hogy a területet az állatkert veszi birtokba... De ez a kép sem tartott sokáig...
A Budapesti Vidám Park a budapesti Városligetben működött 1950. május 22-től 2013. szeptember 30-ig, 6,5 hektárnyi területen. Közvetlen elődeit, a Vurstlit és az Angol Parkot is beszámítva, közel kétszázéves történetével a világ egyik legrégebbi, folyamatosan működő szórakoztatóparkja volt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1903-tól Állatkerti körút
  • Forrás: Fortepan.hu (103278), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."