Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Hungária körút, 14. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Hungária körút, a felüljáró előtti időkben...
Macerás dolog volt a közlekedés ekkoriban itt. Két sorompó is akadályozta az egyre nagyobb forgalmat a "külső nagykörúton".
A képnek van más érdekessége is. Felfedezhető a régi vidámpark, több azóta már megszüntetett játéka. Pl.: az 1979 -ben leégett régi Elvarázsolt kastély. 
A műemlékké nyilvánított Hullámvasút, a Körhinta; valamint a Mesecsónak a Barlangvasút, az Elvarázsolt Kastély és a Tréfás Dzsungel Vasút remélhetőleg megmarad...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Hungária körút, 1930-tól Hungária közép körút , 1893-tól Hungária körút, 1850-től a Thököly és a Dévényi út között Viehtrieb Strasse (Marhahajtó út)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©