Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1948-1958, Autó-motor cikkek

További információk a képhez

1948-1958, Autó-motor. Ez most nem egy nagyszerű kép. Ennek ellenére úgy érzem, hogy mindenképpen ide tartozik és sokmindent megtudhatunk ezen sorok olvastán. Érdekes adatok az Autó-motor 1948-1968 között megjelent számaiból!
Megtudhatjuk, hogy mikor indult autóbusz a Római-fürdőre és a Margitszigetre; megtudhatjuk, hogy hol és mikor kezdett működni az első automata forgalomirányító lámpa; Mennyi autó haladt át az akkor már használatban lévő hidakon; mi történt és mikor a lovaskocsikkal. Aki még nem tudta volna, most megtudhatja, hogy micsoda autóbusz-gyártásunk volt; Micsoda teherautó-gyártásunk volt; Mikortól sípoltak a rendőrök; Mikor is indult a közlekedés az újjáépített Petőfi (ex-Horthy Miklós) hídon; Mikor indult útjára az Ikarus 55-ös és a 66-os; Mikortól volt a második 0 kilométerkő; Dongó-motor...Mikor és hol volt fényvisszaverős közlekedési tábla; Magyar motorkerékpárok oh! Berva...
Folytatás következik...
  • Forrás: Beküldte: City 28 Laci
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©