Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961-től 1968-ig, Budapest, a pótkocsis trolibusz

További információk a képhez

1961-től 1968-ig közlekedett Budapesten pótkocsis trolibusz..
Hát igen... Valamikor az 1960-as években EZ(!) volt a pótkocsis trolibusz. Aztán ebből lett egy kicsit később a világraszóló nagy találmány, a csuklós autóbusz és a csuklós trolibusz!
Ez az "együttes" a 75-ös vonalán közlekedett az 1960-as években a Hungária körúton elsősorban.
Itt ugyan a Közlekedési Múzeum előtt láthatjuk és talán nem is annyira véletlen, hogy ez nem messze van a hajdani munkahelyétől, a Hungária Körúttól. 
A szerelvény egy Ikarus 60 TR vontató járműből és egy AMG 403-asra átalakított vontatmányból állt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Hermina út, Május 1. út
  • Forrás: Saját
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Mihálffy László
A 60-as években ezek a trolibuszok a képen láthatónál jóval sötétebbek, sötétbordó színűek voltak.

De legalább vannak. Autóbuszból sajnos egy sem lett megőrizve az Ikarus-60-asokból, pedig az 1960 körüli évek legjellemzőbb típusa volt
2014. január 03. 22:03