Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Sánc utca, 1. kerület

További információk a képhez

1969, Sánc utca, a SOLE MIO BÁR. (Napjainkban: 2022. MAMBO Cafe Bar....). A "szocializmus építésének" idején kémközpontként is működött. Egyes hírek szerint még az akkor 18 éves Staller Ilonát, azaz Cicciolinát is alkalmazták Katicabogár néven eme (más típusú...) munkára...Hogy miért is volt az utca korábbi neve Sánc utca, arról innen tudhatunk meg többet. Arról pedig, hogy egy másik, korábbi neve miért volt Gellérthegyre vivő szekérút, talán ez a kép ad magyarázatot.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Sánc utca, 1850-től Schanz Gasse, Station gasse (Stáció utca), 1861-ben Gellérthegyre vivő szekérút
  • Forrás: Fortepan.hu (126167), orig: BAUER SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©