Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Alagút utca, 1. kerület

További információk a képhez

1972, Alagút utca. A Pauler utcában a taxi még szabadjelző nélkül.
A kép csúcspontja nem a toronyház, hanem a műanyag telefonfülke! 
Apropó! A felső 8 emelet építési engedélye megoldódott?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Alagút utca
  • Forrás: Fortepan.hu (04374), orig: KÁDAS TIBOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Olsvay Endre
A toronyházhoz csak annyit, hogy „mi” , azaz Attila úti lakosok (de mások is, nyilván) hitetlenséggel vegyes borzadállyal néztük '67-ben, ahogy ezt elkezdték építeni, s egyre csak magasodott, magasodott… Abszolút kirítt a közeli s távolabbi környezetéből, egy kíméletlen, durva, unesztétikus szemlélet kézzelfogható példájaként.
Még hadd fűzzek annyit mindehhez, hogy nagyjából egy időben ('67/68) Belbudán három, addig szokatlan magas épületet is gründoltak: ez volt a legagresszívebb (a mikrokörnyezetét tekintve), a Budapest körszálló volt a viszonylag leginkább elfogadható (bár akkor az emberek többsége annak a helykijelölését is inkább rosszallotta), és a harmadik, önmagában, mint épület legrandább, a Márvány u./Alkotás u. sarkán álló «INTRANSZMAS» irodaház, amiről csak alig 10 éve hullt le a lepe:. a korabeli rezsim hírszerző- ill. kémközpontjainak egyike volt a belügy felügyeletével, a bolgár kereskedelmi cégér konspiratív leple mögött…
2014. január 09. 10:42