Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1939, Nagyszombat utca, 3. kerület

További információk a képhez

1939, Nagyszombat utca a Pacsirtamező utca felé nézve. Az ÁLLAMI ÁRPÁD GIMNÁZIUM.
Előző nevei: Magyar Királyi Állami Főgimnázium, Bláthy Ottó technikum, Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola Erősáramú Kara. 1995 óta ÁRPÁD GIMNÁZIUM.
Szemben a Aquincum katonai (katonavárosi) amfiteátrum maradványai. 
A kép elkészültekor még sokkal több volt ezekből, mint Napjainkban (2014.03.19.).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1929-től Nagyszombat utca, 1874-től Határ utca, Katinyi mártírok parkja, A XIX. században Königsberg Gasse (Királyhegy utca, A XVIII.században Ziege Gasse (Kecske utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (08202), ADOMÁNYOZÓ Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©