Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1952, Dózsa György út a Rudas László (Podmaniczky) utcánál, 6. kerület

További információk a képhez

1952, Dózsa György út a Rudas László (Podmaniczky) utca felől a Vágány utca felé nézve. A Rudas László (Podmaniczky) utcában ekkor a 8-as villamos közlekedett. (Ebben az évben utoljára.) A Dózsa György úton pedig a 21-es járatszámú villamos inal (a Váci út és a Nagyvárad tér között közlekedett).
A Háttérben látható vasúti felüljáróról többet itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Dózsa György út, 1874-től Aréna út, 1860-as évektől Arena Weg
  • Forrás: Fortepan.hu (131931)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©