Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1955, Sztálin (Andrássy) út a Nagymező utcánál, 6. kerület

További információk a képhez

1955, Sztálin (Andrássy) út a Nagymező utcánál. A sarokháztól balra a Budapest táncpalota, mellette a Fővárosi Operettszínház. A sarkon az autóalkatrészkereskedelmi vállalat 1.sz fiókja. Előtte egy Droszt Tivadar-féle taxiállomás, és ott egy SKODA 1101_1102 TUDOR taxi.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Andrássy út, 1957-től Népköztársaság útja, 1956-ban Magyar ifjúság útja, 1950-től Sztálin út, 1886-tól Andrássy út, 1883-tól Sugár út (Radial Strasse),, Az 1840-es évektől Mauner Gasse (Kőmíves utca)
  • Forrás: Fortepan,hu (103044), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11.hu (103044),
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©