Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek vége, Erzsébet körút, 7. kerület

További információk a képhez

1890-es évek vége, Erzsébet körút. Keresztben a Kerepesi út ( Rákóczi út).
A kép jobb oldalán a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája (1892) Hermész szobrával a tetején.
A háttérben a New York-palota (1894).
A kép bal oldalán az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) épülete. Egészen pontosan ezen ház aljában az EMKE kávéház 1894-ben nyílt meg és ezután lett az EMKE kifejezés szinte azonos az épülettel. Mindössze a Z betű lázszik.
A lehúzott redőnyökkel -balra előre, de jobbról balra, az úttest szélén -közlekedő, szám nélküli villamos ekkor még teljesen hétköznapi látvány volt Budapest utcáin, elsősorban persze a belső területeken.
A leglátványosabb viszont a BUDAPESTI VÁROSI VASÚT megállóhely táblája.
Ebben az időben több villamost üzemeltető társaság is üzemelt és (versengett...!) fővárosunkban.
Maga a tábla igen tetszetős. Vannak jelek, hogy kezdenek visszatérni!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1875-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút
  • Forrás: Profila.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©