Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1952, Lenin (Erzsébet) körút, 7. kerület

További információk a képhez

1952, Lenin körút. Az EMKE épülete napjainkban (2014.04.04.) nagyjából olyan szép, mint itt a képen. Egy óriási különbséggel, amit alig merek megemlíteni: az EMKE mozaikszó már sehol sem található az épületen!
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) épülete. Egészen pontosan ezen ház aljában az EMKE kávéház 1894-ben nyílt meg és ezután lett az EMKE kifejezés szinte azonos az épülettel. Az EMKE szót már csak a háztőmb túloldalán lévő szálloda nevében találhatjuk meg egy "sokadlagos keresztnév" formájában.
Azóta persze aluljáró épült a kereszteződés alatt, meg metró. Így a bejárat, aminek itt még előtetője is van, arrébb került a sarok felé. 
A háttérben a Nemzeti Színház. Előtte a híres Találka-óra.
És ne feledkezzünk meg a kereszteződésről, ahol először volt közlekedést irányító fényjelző készülék 1926-ban...
A járművek megfejtését ez úttal is a Tisztelt látogatóra bízom...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Fortepan.hu (09293), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©