Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Tanács (Károly) körút, 7. kerület

További információk a képhez

1960, Tanács (Károly) körút 5., A Lucullus ESPRESSO, és Lucullus BÜFÉ. Alig egy évvel korábban készült képen még KIS LUCULLUS Espressó, KIS LUCULLUS Cukrászda, KIS LUCULLUS TEJBÜFÉ, KIS-LUCULLUS BÜFÉ.
Itt a "nagy" Lucullus étterem és söröző". ui.:  Lucius Licinius Lucullus (Róma Kr. e. 109-ben vagy korábban – Kr. e. 59-56 között) a plebejus Licinia gens tagja, korának egyik legkiemelkedőbb római hadvezére és politikusa volt. Élete végén idejét irodalommal, szórakozással, mulatozással, óriási vagyonának élvezetével töltötte, s emiatt még manapság is az ínyencség megtestesítőjének tartják. Lucullusról mesélik, hogy ő találta ki azt, hogy a sót le kell darálni, így jobban lehet sózni az ételeket. Szintén köztudott róla, hogy a pontoszi Cerasus városából ő telepítette Európába a cseresznyét, illetve szintén keletről az őszibarackot (korabeli latin nevén pomum persica, azaz perzsa alma). Lucullusról kapta a nevét a 2003-ban alakult Lucullus Baráti Társaság nevű nonprofit gasztronómiai egyesület, amelynek célja Lucullus emlékéhez hűen megismerni a világot, és a kulturális szokásokat az ételeken keresztül.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Károly körút, 1953-tól Tanács körút, 1945-től Somogyi Béla út, 1926-tól Károly király út, 1919-től Károly körút, 1918-ban Népakarat körút, 1918 után Nép körút, 1916-tól IV. Károly király út, 1874-től Károly körút, A XVIII. században Országút
  • Forrás: Fortepan.hu (103237), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©