Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1973, Lenin (Erzsébet) körút, 7. kerület

További információk a képhez

1973, Lenin (Erzsébet) körút, a Lúdláb étterem. 
Az első világháború előtt Astor néven a Fodor család működtetett itt kávéházat. Fodor Bertalan, a cégalapító nyitotta a helyet, a főváros közönségének örömére, 1910-ben. Aztán következett a Miami kávéház, majd a Lúdláb ezt követően egy mexikói étterem, aztán a Voyage csábította a pesti népeket – egy jó ideje pedig megint valami mexikói étterem stoppolta le a körúti gyalogosforgalmat.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Fortepan.hu (110972), orig: BAUER SÁNDOR, http://mierzsebetvarosunk.blog.hu/
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©