Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1935-1941,  Nyár utca,  7. kerület

További információk a képhez

1935-1941. A 2-es villamos a Nyár utcából egy kis jobb kanyarral be a Klauzál térre. Nagyjából a közepébe. Aztán a túloldalon a Csányi utcában folytatta útját. A Rókus kórháztól a Rudolf (Jászai Mari) térig közlekedett.
A tér, az utca, a kockakő szinte alig változott. A postaláda még néhány évvel ez előtt is megvolt, de ma már az is történelem..
A sínekre már csak kevesen emlékeznek.
Ami pedig a 2-es villamos ezen járatát illeti, az a következő: Az 1941. november 9.-én, hajnali 3 órakor életbe lépő rendeletre ( ami ugye maga a "jobbra hajts" volt) hivatkozva az akkor Budapest közlekedéséért felelős, bizonyos Ujházy nevű illetékes úgy határozott, hogy a 2-es villamos a környéken további intézkedésig szünetelni fog! A "további intézkedés" elmaradt, a 2-es villamos pedig így járt!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Nyár utca
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©