Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Lenin (Erzsébet) körút, 7. kerület

További információk a képhez

1957, Lenin (Erzsébet) körút, a Zrínyi mozi. A Lenin körút még kockaköves. A Zrínyi filmszínház (mozi). 1906-ban nyílt meg először. Volt a neve még Székely mozi, és Olympia mozi is. Utoljára Hunnia néven üzemelt. 2010-ben végképp bezárt. Helyén 2014-óta Dorogman László szavaival: "Hauzol nevű kávéház pöffeszkedik". Nekem úgy tűnik, mint ha még a Nap is másképp sütött volna akkor. Az 1957-ben aktuális filmek: Oké Néró, A flotta hőse. 
Töltőtoll javítás garanciával, stb.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
 • Forrás: Fortepan.hu (03700), ADOMÁNYOZÓ UVATERV
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

György Balazs
György Balazs
Nézegetve ezeket a számomra kedves régi felvételeket, helyszíneket, mozikat, járműveket, stb, belőlem olyan jó érzéseket váltanak ki! Úgy gondolom jó volt akkoriban itt élni, sétálni a nagykörúton és/vagy a Dunaparton, ami akkoriban még rendes hétvégi program volt a családoknál, megenni egy kis imbisz-tálat valamelyik Mackó bisztróban, vagy elmenni egy jó filmet megnézni egy moziba! Nyilván minden generáció így van vele, hogy szívesen emlékszik a fiatalságára, a régi időkre. Egyszóval jó volt itt lakni, nyugalom volt és rend, meg tisztaság és - ahogy írod András, még a nap is másként sütött -. Ne haragudj, hogy letegezlek,majdnem egyívásúak vagyunk. Még valamit szeretnék mondani, teenager koromban szerettünk a barátokkal szilveszter éjjel a kőrúton csatangolni, nagy élmény volt mindig látni a sok nyüzsgő, jókedvű embert, akik fantasztikus eufóriával ünnepelték az új esztendőt. Ma már nem mennék ki éjjel az biztos, de meglehet nappal sem, olyan lehangoló és piszkos sok helyen az utca, az összefirkált kirakatok és falak, de nem sorolom tovább. Köszönöm Neked, hogy segítesz feleleveníteni a múltat, biztos vagyok benne, hogy sok - sok hozzám hasonlóan idős embernek szerzel vele kellemes perceket. További sok sikert kívánok Balázs György
2013. december 17. 10:01
  Popovics András
  Popovics András
  Köszönöm.Szívesen teszem, hiszen bennem is hasonló érzelmeket váltanak ki a képek.És remélem, hogy a hátra lévő kb.: 5000 képre is jut még időm...
  2013. december 17. 16:54