Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1893, Mihálkovics (1940-től Nagyvárad) tér, 9. kerület

További információk a képhez

1893, Mihálkovics (1940-től Nagyvárad) tér, az Üllői Úti Új (1894-től Szent István) kórház. 1885. augusztus 5-én nyílt meg az Üllői úti Új kórház, mely csak később, 1894-ben vette fel Szent István nevét.
Azt, hogy 70-80 évvel később itt lesz Budapest talán legnagyobb felszíni tömegközlekedési csomópontja, valószínűleg senki nem gondolta volna...A "napjainkban" kép azért 2012-es, mert valójában 2018-ban ilyen, és kevésbé lehetne ráismerni...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1940-től Nagyvárad tér, Az 1900-as évek elején Mihálkovics tér, A XIX. században Mihálkovics tér, A 19. században még: Üllői út
  • Forrás: Ferencváros régi fotókon Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©