Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Bakáts utca, 9. kerület

További információk a képhez

1961, Bakáts utca a Szamuely (Lónyay) utca felől nézve. Szemben a Assisi Szent Ferenc főplébánia, avagy Belső-ferencvárosi plébániatemplom, vagy csak egyszerűen a Bakáts téri templom. A kerület legnagyobb római katolikus temploma. Ybl Miklós tervei szerint épült 1867 és 1879 között. 1879. április 24-én szentelte fel Simor János hercegprímás. Előtte egy 1822-ben épült, de az 1838-as pesti árvízben megrongálódott templom állt a helyén. Ezt 1865-ben le kellett bontani.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Bakáts utca, Az 1870-es évektől Bőrgyár utca, Az 1860-as évektől Lederfabrik Gasse, a lakosság nem hivatalosan Birky utcának is nevezte
  • Forrás: Fortepan.hu (210080), ADOMÁNYOZÓ Belházy Miklós
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©