Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1977, Könyves Kálmán körút a Fék (Markusovszky) utcánál, 9. kerület

További információk a képhez

1977, Fék utca (Markusovszky utca) a Gubacsi útnál. Ha nem elékeznék rá, akkor nekem is hihetetlennek tűnne, hogy a ma minimum 2 X 4 sávos út itt alig 2 X 1  sávos kis utacska volt ami szinte sehova se vezetett ekkor. Legfeljebb a Közvágóhíd még megmaradt (vagy már meg sem lévő) karámainak vas maradványaihoz. Az a kis csík, ami az egyébként igen jó kiállású nyitott, 30-as villamos mögött látható, nos az mind a Könyves Kálmán körút volt! Óránként kb.: két-három autó közlekedett itt (na jó, lehet, hogy négy). A  tuja egyébként Pestszenterzsébet felé kanyarodik. A villamos tetején lévő áramszedőnek Líra volt a neve, népszerűbb nevén "sörnyitó".
Olyan nyugalom árad a képről, hogy kedvem támadt visszamenni oda és akkorra! 

Jelenlegi és régebbi nevei:

Könyves Kálmán körút
  • Forrás: hampage.hu, Heinz Heider
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©