Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1945, Árpád fejedelem útja, 2. kerület

További információk a képhez

1945, Árpád fejedelem útja, a hadi hídként épült Manci híd Árpád fejedelem útja és Margitsziget közötti szakasza. A Manci híd a második világháborúban lerombolt Margit híd helyére épített ideiglenes hajóhíd (pontonhíd) volt (két részletben). 1946 májusára készült el, a Lukács fürdő kertjétől a Margiszigetig- jelen képen-, a szigeten túl pedig a Sziget (ma Radnóti Miklós) utcánál érte el a pesti partot. A Manci híd pozíciója Budapestnél.
A háttérben a szigeten a Magyar Athlétikai Club klubháza.
Az új Margit hidat a Ganz gyár tervei alapján építették meg, és 1948. augusztus 1-jén adták át a forgalomnak. Röviddel ezután az így már feleslegessé vált és ideiglenes Manci hidat elbontották.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól Árpád fejedelem útja, 1874-től Óbudai rakpart, 1908-tól Rupp Imre utca
  • Forrás: Fortepan.hu (52105), orig: KRAMER ISTVÁN DR, wikipedia.org
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©