Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Fényes Elek utca, 2. kerület

További információk a képhez

1970, Fényes Elek utca a Keleti Károly utca felé nézve.
Ui.: Fényes Elek (1807-1876): statisztikus és geográfus. A Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, az Országos Statisztikai Hivatal szervezője. 1848-ban az első felelős kormány belügyminisztériumi osztálytanácsosa. Szemere Bertalan megbízta az Országos Statistikai Hivatal megszervezésével. Később a forradalmi vészbíróság elé került, de felmentették.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1957-től Fényes Elek utca, 1874-től Tégla utca, 1830-tól Drei Herzen Gasse (Három Szív utca, 1830-tól Herzen Gasse (Szív utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (97953), ADOMÁNYOZÓ UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©