Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Rákóczi út, 8. kerület

További információk a képhez

1957, Rákóczi út és a Vas utca sarok. Egy kicsit régebbi múlt képeihez hozzászóló látogatók szavaival: a zöld villamos...Ennek a helyén a "napjainkban" képen 2023-ban éppen egy autóbusz álldogál a tilosban.
Az illemhely alakja sokakat emlékeztetett a század-eleji villamosokra. Innen a neve is. És még egy kapcsolódási pont: a legelső budapesti próbavillamos, ami a Nyugati pályaudvartól a Király utcáig közlekedett, ZÖLD színű volt. A kettő együtt pont kiadja a "zöld villamos" elnevezést. A kép elkészülte előtt egy évvel a Vas utcai kórházban születtem a pár tíz méterrel arrébb lévő kórházban, ami azóta megszűnt létezni. Nem tudom, hogy miért. A Vas utcából egy IFA framo közelg.
A jobb alsó sarokban egy gépírást és gyorsírást oktató iskolát reklámozó tábla. Ami a gépírást illeti (hova haladt a világ?), napjainkan 2014.03.28.) egy 4, azaz négy éves gyerek itt oktathatná a gépírást...!
Arról már nem is szólva, hogy Az USA egyik államában megszüntették a kézírás kötelező oktatását...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, 1874-töl Kerepesi út, 1804-től Kerepescher Strasse (Kerepesi út), A XVIII. század elején Hatvaner Strasse
  • Forrás: Fortepan.hu (05289), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©