Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Teleki László (Teleki) tér, 8. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Teleki László (Teleki) tér.
A kép jobb szélén még látszik az OTI toronyépülete.
A piacot azóta kétszer építették át, legutóbb 2014-ben.
A szemközti épület aljában az 1950-es évek közepéig egy mozi működött. Az üzlet mai tulajdonosának elmondása szerint Palota mozi volt a neve.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1946-tól Teleki László tér, 1941-től Gróf Teleki László tér, 1879-től Teleki tér, 1873-tól Chokolade Platz (Csokoládé tér), 1871-től Trödler Platz (Zsibvásár) tér, 1870-ben Tér, 1866-tól Vieh Markt (Marhavásár tér), 1837-től Ross Markt (Ló piac/vásártér), A XIX. században még Aussere Heumarkt Platz
  • Forrás: www.444.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©