Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Déri Miksa utca, 8. kerület

További információk a képhez

1969, Déri Miksa utca az Auróra utca felé nézve.
A "napjainkban" = 2014.
Ui.: Déri Miksa (1854-1938). A Ganz Villamosági Gyár igazgatója volt. Feltalálta a (később róla elnevezett) repulziós motort. Világhíressé vált találmánya, a Bláthy Ottóval és Zipernowsky Károllyal közösen készített transzformátor. Emlékére 1960-ban a Magyar Elektrotechnikai Egyesület évente kiosztásra kerülő díjat alapított.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Déri Miksa utca, 1879-től Déry utca, 1860-as évektől Kis Víg utca
  • Forrás: Fortepan.hu (150493), orig: HOMORÓDY KÁROLY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©