Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Üllői út 4., 8. kerület

További információk a képhez

1971, Üllői út 4. Mellette, a 6. számú ház aljában a maga korában jóhírű BADACSONY ÉTTEREM. Az Üllői út kockaköves, és még további 5 évig jár itt villamos. Érdekes látni, hogy még 52 év elmúltával 2023-ban) is ott van a falon az étterem reklámjának a maradványa. A háttérben a Calvin (Kálvin) tér ostorlámpával. A kép majdnem közepén, az akkor még működő Vörösmarty Mozi.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, 1800-tól Üllőer Strasse (Üllői út), Az 1700-as évektől Köröscher Landstrasse (Kőrösi országút)
  • Forrás: Fortepan.hu (252876), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©