Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930-as évek, Fiumei út, az OTI székház a toronyórával , 8. kerület

További információk a képhez

Az 1900-as évek középső harmada .
A Fiumei úton az OTI székház ekkor még nyolc emelettel magasabban, mint manapság. 1956 előtti lehet a kép, mivel itt még nincs az óra körül a vöröscsillag .
Nagy kár, hogy a korabeli mérnökök nem tudták, hogy mire képes (képtelen) a CITADUR . (Erről többet a többi OTI képnél.)
Az akkor még meglévő toronyóra  mutatóinak aktuális  jelére kellett nekem, a szüleim utasítására hazafáradnom este 8-kor a teleki téren elkövetett napi foci után.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Fiumei út, Mező Imre út

Érdemes utánanézni:

OTI székház.
  • Forrás: egykor.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Attila László Németh
Attila László Németh
Bocsánat, Bandi ! ! !
2013. február 08. 14:39