Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1899–1902, Eskü (Szabad sajtó) út, 4. (1950-től 5. kerület)

További információk a képhez

1899–1902, Eskü út, a Klotild paloták (pardon: Klotild főherczegnő ő fensége palotáinak) építése.  
Tervezői Korb Flóris és Giergl Kálmán voltak.
Jobbra, a Kígyó utcában volt a Párisi ház (a képen jobbra, de itt éppen nem látható.) Ebben volt Winkle üzlete. A Párisi ház neve előzőleg Brudern-ház volt. (A régi Brudern-ház.)
A Párisi-házat 1908-ban lebontották, majd (részben) ennek a helyre épült fel 1909-1913 között a Párisi Udvar, azaz az újabb Brudern-ház Schmall Henrik tervei alapján .
A Klotild paloták déli tagja Matild elnevezésének nincs valóság alapja. 
A régi Erzsébet híd építése ekkor már megkezdődött ugyan, de ez itt még nem látható.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1948-tól Szabad sajtó út, 1898-tól Eskü út
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©