Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1910-es évek, Alkotmány utca, 4, (1950-tól) 5. kerület

További információk a képhez

1910-es évek, Alkotmány utca és (az 1874-től Sólyom, 1952-től)
Bihari János utca  kereszteződés. A háttérben az Országház. Számomra mégis üdítő érgekesség, hogy a napjainkban (2014) készült képen sokkal többet takarnak a fák. Lehet, hogy ugyanazok?
Még egy apró érdekesség: az utca elnevezésekor még tervekben sem szerepelt az Országház jelenlegi helyén történő felépítése.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Alkotmány utca, 1850-től Sonnen Gasse (Nap utca)
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©