Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1949, Kossuth Lajos utca, 5. és 8.kerület

További információk a képhez

1949, Kossuth Lajos utca. Az Astoria szállóval szemben az igen jól öltözött közlekedési rendőr egy dobozkába nyúlva irányítja a fölötte látható forgalom-irányító fényjelző készüléket.
Mögötte, fölötte a Georgia-Ház. Oldalt egy nyitott villamos inal. Alant kockakő. De a legszebb: a 7-es járatszámú MÁVAG-Tr5-ös autóbusz! Igaz, hogy a vezető kilátását nagyban segíti, hogy nincs előtte szélvédő, a jobboldalon sincs ajtó, de ettől még csodaszép!
A busz fölött egy sziréna. A fiatalabbak kedvéért: ez a háború idején a légiriadó jelzőeszköze volt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Kossuth Lajos utca, 1537 körül Szent Péter utca, 1574-től Hatvani utca, 1758-tól Agria Gasse (Egri utca), 1874-től pedig ismét Hatvani utca , 1848-1849-es forradalom és szabadságharc idején Szabad sajtó út, 1894. Március 24. óta Kossuth Lajos utca
  • Forrás: Fortepan.hu (16470), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©