Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Engels (Erzsébet) tér, 5. kerület

További információk a képhez

1969. Az Engels téren UFO-k és alattuk a parkoló még pedig micsoda autókkal! (Tényleg micsodákkal ?) A fölső sarokban a Deák Ferenc tér és ott a Deák Téri Evangelikus Templom. A templom előtt járművek cirkulálnak a Tanács körút felé! És van itt még  csibilámpa is, nem is kevés. Valamint ostorlámpa.
Az  autók felismerését és felsorolását megoldotta helyettem Lenkei Gábor kedves látogatóm. Idézem: 
No hát akkor sorban: legközelebb jobb szélen valószínűleg egy Opel rekord, Trabant, VW Bogár, Warsava, gömbölyű Wartburg, mellette csak félig látszik, talán még egy Trabant. Következő sorban Lada (alias Zsiguli) még nemigen lehet, úgyhogy valószínűleg egy Fiat 124-es, mellette két Moszkvics 407, megint egy Fiat 124, megint egy Moszkvics, Nysa, mellette talán megint egy, aztán Ford Taunus, majd egy Skoda mikróbusz (na ebben azért nem vagyok biztos). Következő sor jobbról: Moszkvics, Wartburg, szün, szün, Moszkvics, Wartburg, VW Bogár, Skoda 1000 MB, talán egy Trabant - és itt adom fel. :)... Bár sejthető még odébb Volga M 21, Trabant 600 kombi, és talán a szélső sorban egy Skoda Felicia (!) is!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Erzsébet tér ( 1990-től ), Engels tér, Új tér, Vásártér, 1858-tól Erzsébet tér, 1946-tól Sztálin tér, 1953-tól Engels tér
 • Forrás: egykor.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Gábor Lenkei
Gábor Lenkei
No hát akkor sorban: legközelebb jobb szélen valószínűleg egy Opel rekord, Trabant, VW Bogár, Warsava, gömbölyű Wartburg, mellette csak félig látszik, talán még egy Trabant. Következő sorban Lada (alias Zsiguli) még nemigen lehet, úgyhogy valószínűleg egy Fiat 124-es, mellette két Moszkvics 407, megint egy Fiat 124, megint egy Moszkvics, Nysa, mellette talán megint egy, aztán Ford Taunus, majd egy Skoda mikróbusz (na ebben azért nem vagyok biztos). Következő sor jobbról: Moszkvics, Wartburg, szün, szün, Moszkvics, Wartburg, VW Bogár, Skoda 1000 MB, talán egy Trabant - és itt adom fel. :)... Bár sejthető még odébb Volga M 21, Trabant 600 kombi, és talán a szélső sorban egy Skoda Felicia (!!!) is!
2013. november 11. 23:34
  Popovics András
  Popovics András
  Hozd ki az ellenőrződet, beírok egy 5-öst. Mondhatnám bátran Lenkei Gábor kedves hozzászólónak, de az udvariasság szabályai szerint nem tehetem, mert nem ismerem. Így tehát csak nagy tisztelettel megköszönöm eme felsorolást és íziben fel is használom.
  2013. november 13. 03:22
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi szépen! Szün, szün.
  2013. november 13. 03:39