Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Könyves Kálmán körút, 10.kerület

További információk a képhez

1958, Könyves Kálmán körút. Jobb oldalt a Törekvés Művelődési ház, azaz a Törekvés Művelődési Központ, ami  a főváros és az ország egyik legrégebbi művelődési intézménye. Az Északi Járműjavító kultúrháza volt. Az alapítása óta folyamatosan működik! Mindenképpen érdemes utánanézni itt.
Apropó: Mi van az Északi Járműjavítóval?
A művelődéshez még az épületben rejtező  KISVENDÉGLŐ is igyekezett, (pardon: TÖREKEDETT) hozzájárulni...
Úgy 4 évtizeddel ezelőtt itt játszott az Illés zenekar...
A csuklós járművek ideje még nem érkezett el. Maradt a köztes megoldás a megnövekedett tömegközlekedési igényeket kilégítendő: a pótkocsis jármű. Ime a pótkocsis trolibusz, ami jelen esetben egy 75-ös járatszámú Ikarus 60-T.
Erről képek itt,  meg itt.
Itt a T 243-as pótkocsis trolibuszt láthatjuk a "Töri" előtt, amikor az út még csak 2 X 1 sávos volt, nem pedig 2 X 3, mint napjainkban (2020.03.17.).
Mögötte egy ZIL 157-es, vagy egy ZISZ 150-es. Az úttest túloldalán pedig egy IFA framo füstölög az akkor még hibátlanul lerakott kockakövön...


Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Könyves Kálmán körút, 1930-tól Hungária alsó körút, 1893-tól Hungária körút
  • Forrás: Fortepan.hu (24045), orig: FARNADI ZSOLT
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©