Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Vajda Péter utca, 10. kerület, Népliget

További információk a képhez

1969, Népliget, balra a Vajda Péter utca. Ekkoriban még javában rendeztek itt motorver­senyeket és autóversenyeket is. Balra a Ganz MÁVAG próbapályája. Ez sokáig látható volt még. Az érdekessége az volt, hogy (amint itt látható is) egy próbapályán két különböző nyomtávra készített vonatokat is lehetett "futtatni".

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Vajda Péter utca, 1887. decemberétől Simor utca, 1887. márciusától Szapáry utca, A XIX. században Népliget utca
  • Forrás: Fortepan.hu (204892), ADOMÁNYOZÓ Kereki Sándor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©