Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek táján, Hungária körút, 10. kerület

További információk a képhez

1960-as évek táján járunk. A Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében. Itt fellelhető a "rendőrbódé", akarom mondani: forgalom irányító vezérlő központ megemelt pulpituson!
A stoptábla, mert, hogy még 1970-ben ilyen volt! 
A 38-as villamos, az egyik kedvenc, nyitott peronú villamosom, amilyennel még utaztam is idáig... Itt volt a végállomása. Mellette látható a 75-ös trolibusz, itt még szólóban. Később pótkocsis változatban, majd csuklósan...Az út kockaköves. A villamos tábláján: Bajcsy Zs. laktanya...Háttérben, keresztben még ott gördül a BHÉV.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Hungária körút, 1930-tól Hungária közép körút, 1893-tól Hungária körút
  • Forrás: Nagy Zsolt Levente gyűjteménye
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Zoltán Komjáthy
Zoltán Komjáthy
A felvétel eredetileg a BKV Archívumából való.
2013. november 10. 14:49
Mihálffy László
Ez inkább 50-es évek vége, vagy 1960 körüli lehet. A 75-ös troli még nem pótkocsis és pályaszáma még T betűvel kezdődik.
2013. november 12. 22:37