Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1963, Bukarest utca, 11.kerület

További információk a képhez

1963. Valójában a Bukarest utcát látjuk, de a távolsági autóbusz-pályaudvart mégis mindenki Kosztolányi Dezső térinek ismeri.
A fővárosi tömegközlekedésből ezidőre már csaknem teljesen kiszorult Ikarus 66-osokat láthatjuk immár távolsági jelmezben. 
Cserébe van egy korabeli KRESZ tábla: elsőbbség a szembejövő forgalommal szemben.
A megfejtés megérkezett Mihálffy László és Rácz Péter jóvoltából. A kérdéses autóbusz egy Ikarus 31-es. Köszönöm nekik!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1948-tól Bukarest utca, 1941-től Tengernagy utca
 • Forrás: Fortepan.hu (1606), ADOMÁNYOZÓ:UVATERV
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Rácz Péter
Rácz Péter
A kakukktojás az Ikarus 31-es, az 50-es évek gyártmánya (1962-ben voltunk vele osztálykiránduláson).
2013. augusztus 04. 09:59
  Popovics András
  Popovics András
  Köszönöm a megfejtést.Én magam is Gondoltam erre, de nem tudom hova tenni a hűtőrács fölötti sötét foltot, ahol az Ikarus emblémának kellene lennie...
  2013. augusztus 04. 21:27
Mihálffy László
Ik 31: a nagy hűtőrács fölött volt még egy, keskenyebb, díszléccel ellátott légbeáramló nyílás. Az Ikarus embléma afölött volt.
A kerület sorszámát viszont javítani kéne.
2013. november 12. 23:00