Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1928, Margit-rakpart (Újpesti rakpart), 13. kerület

További információk a képhez

1928, Margit-rakpart (Újpesti rakpart) a Palatinus házakkal a Margit hídról fényképezve.
A Palatinus házak A Pozsonyi út és a pesti felső rakpart között épültek meg 1911-ben a Palatinus-házak néven ismert lakóházak. 1908-ban törvény született: "A Margitsziget közvagyon, ami örök időkre nyilvános kertül tartandó fent". Budapest Főváros Tanácsa a Margitszigetért kapott 11 millió koronából építette fel az Ujpesti rakparton a Paltinus házakat. Vidor Emil volt a Palatinus házak tervezője.
Ugyanitt a 19. század közepén még a Duna homokos partja húzódott..
Palatinus = a nádor.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Újpesti rakpart, 1986-tól Kun Béla rakpart, 1928-ban Margit-rakpart, 1902-től Újpesti rakpart, 1886-tól Felső Rakpart
  • Forrás: pinterest.com
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©