Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950, Jász utca 155, 13. kerület

További információk a képhez

1950, Jász utca 155., Általános Iskola (jelenleg Magyar Hajózási Szakközépiskola).
Ui.: jász: a jászok vagy jazigok, nomád iráni néptörzsek, akik Magyarországra a XIII. században a kunokkal együtt érkeztek és elmagyarosodtak. Fő letelepedési helyük a Terna és a Zagyva mellett volt (Jászság). 1876-ig közigazgatási és igazságszolgálati autonómiával rendelkeztek. Vezetőjük a jászkun kapitány volt. A terület a mai Jász-Nagykun-Szolnok megye területén van.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1896-tól Jász utca
  • Forrás: Fortepan.hu (41430), ADOMÁNYOZÓ:ANGYALFÖLDI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©