Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

 1960-as évek, Szent István körút,13. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Szent István körút, a Vígszínház.
A Vígszínház Ferdinand Fellner és Hermann Helmer tervei szerint épült. 1896. május 1-jén nyílt meg. 1951 és 60 között Néphadsereg Színháza néven működött, ebben az időben a kupola előtt egy acélszerkezetre erősített kivilágított ötágú csillag volt a homlokzaton még az 1957-es külső helyreállítás után is. Ezen a képen csak az első emeleti erkély ajtaja fölött látható egy kisebb és nem kivilágított csillag és megfelelő nagyításban kivehető a Vígszínház felirat is
Az élesen balra forduló autó milétére vonatkozó tipp Gyökhegyi Bánktól ered, miszerint: Chevrolet Bel Air 1955 m.
A Pannónia (Rajk László) utca sarkán talán egy Mávag tr 5-ös kandikál. Mi lehetett a járatszáma: Talán( 26)? Mellette a púpos Pobeda.
A háttérben az ekkor már Tanács nevet viselő mozi.
Műsoron (talán): A sztár. 1952-es amerikai filmdráma.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Szent István körút, 1870-től Lipót körút (Leopold Ring), 1875-ben Waffenfabrik Gasse (Fegyvergyár utca), 1858-tól Tüköry Damm (Tüköry töltés), Az 1840-es években Neuer Damm Strasse
  • Forrás: old-ikarus.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©