Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1962, Thälmann (Fiastyúk) utca 35-37. Általános Iskola, 13. kerület

További információk a képhez

1962, Thälmann (Fiastyúk) utca 35-37. Általános Iskola.
Ui.: A XIX. század végén az utcában megnyílt Fiastyúk vendéglőről. Fiastyúk (Plejadok):  Csillagcsoport, amelyben puszta szemmel hét csillagot látni. Görög nevét Atlas és Pleione hét lányáról kapta, akiket a monda szerint Zeusz haláluk után az égre helyezett.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Fiastyúk utca, 1959-től Thälmann utca, 1938-tól Fiastyúk utca
  • Forrás: Fortepan.hu (44489), ADOMÁNYOZÓ:KORENCHY LÁSZLÓ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©