Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1937, Alagút utca, 1. kerület

További információk a képhez

1937, Alagút utca, a Budai Színkör.
A beküldő, Zsuzsa szavai pedig a következők: BUDAI SZÍNKÖR - Alagút utca, Krisztina körút sarok a Pauler utcából fotózva. Budai Dénes: Csárdás című nagyoperettjét hírdetik Honthy Hanna nevével. Még pedig a századikat! A kép jobb oldalán a Krisztina krt. 69-es számú ház építés közben. Tervezője Preisich Gábor, aki többek között a Széchenyi rakparti volt Belügyminisztérium (később MSZMP székház, ma Képviselői Iroda) épületét és a Bartók Béla (akkor Horthy Miklós út) Simplon mozi bérházat is tervezte. Később ez Bartók mozi nevet kapta, mára a mozi megszűnt.
Az alapvető tudnivalókon kívül még van észreveendő!...Míves kandeláber, utcai mérleg (hogy tudd ám hány kió vagy...), valamint a háttérben a "zöld villamos". (A "később születettek" kedvéért a nyilvános utcai illemhely.)


Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Alagút utca
  • Forrás: Beküldte: Dittrichné Vajtai Zsuzsánna, Fortepan.hu (55780), orig: MAGYAR BÁLINT
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©