Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1865 táján, Krisztina tér, 1. kerület

További információk a képhez

1865 táján, Krisztina tér és környéke. A kép  közepén a Budai Színkör épülete. Fölötte a Krisztinavárosi plébániatemplom (1795-1797), más néven a Krisztinavárosi Havas Boldogasszony plébániatemplom.
Ettől jobbra látható a Karátsonyi palota, amit 1853 és 1856 között Pán József vezetésével építettek Karátsonyi Guidó számára. Eme palota helyén napjainkban (2017.02.11.)  egy távközlési cég irodaháza áll, ami korábban KOGÉPTERV székháza volt.
Egy kicsit távolabb a Budai Indóház, azaz a Déli pályaudvar elődje, a Déli Vasút indóháza sejlik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Krisztina tér, 1874-től Szent János utca, A XIX. században Sankt JohannesGasse, A XVIII. században Kirchen Platz (Templom tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (15110), orig: SALY NOÉMI
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©