Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1947, Clark Ádám tér, 1. kerület

További információk a képhez

1947. A Clark Ádám tér a háború utáni újjáépítés fázisában. Oldalt a Vársikló és annak az alsó fogadó-épülete az ominózus lépcsőkkel a  Váralagút oldalában.
A kandeláberek egy kicsit leharcoltan, de még így is szépek.
Fent a Turul-szobor, úgy tűnik röppenésre készen. Viszont mellette a Budai vár szörnyű állapotban, amit aztán a későbbi kormányzat egy kicsit  "túllihegett" és sajnos nagyon sok olyan épületet is ledózerolt, ahelyett, hogy inkább felújított volna. Amire, amint azt szakértők bebizonyítottak (!), egyáltalán nem volt szükség!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Clark Ádám tér, 1860-as években Népszínház tér, 1870-es évek közepétől Lánchíd tér, 1912-től Clark Ádám tér
  • Forrás: Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©