Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1902, Várkert rakpart, a Várbazár, 1. kerület

További információk a képhez

1902, Várkert rakpart, a Várbazár, vagy Várkert bazár.
Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 és 1883 között neoreneszánsz stílusban eredetileg kereskedelmi célokra a Fővárosi Közmunkatanács megbízására. 
1884-ben Stróbl Alajos volt az első szobrász, akinek a bazár árkádsorán saját műterme volt.
A legemlékezetesebb időszaka 1961-től 1984-ig volt, amikor is Ifipark néven működött.
Nyomult itt a Bergendy, a Scampolo, a Mini, a Gemini, a Kék Csillag, a Taurusz, a Piramis, a P. Mobil és a "nagyok" közül az Illés, Metró, Omega is...
A háttérben a Citadella.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Ybl Miklós tér, 1874-től Várkert rakpart, 1917-től Zita királyné út
  • Forrás: Internet, képeslap
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©